НАСА потвърди, че мистериозният метален обект, паднал върху къщата на жител

...
НАСА потвърди, че мистериозният метален обект, паднал върху къщата на жител
Коментари Харесай

НАСА потвърди! Отломки от МКС са паднали върху къщата на американец СНИМКИ

НАСА удостовери, че мистериозният железен обект, паднал върху къщата на гражданин на Флорида миналия месец, за което GlasNews заяви, в действителност е бил изхвърлен от Международната галактическа станция (МКС).

Веднага след като железен предмет повреди покрива на къщата на жителя на Неапол Алехандро Отеро, се появи версия, че това може да е парче от товарен палет, съдържащ 2,9 тона употребявани акумулатори, които бяха изхвърлени от станцията през март 2021 година
 Отломки от МКС Снимка: X (Twitter)
Тази версия беше доказана след разбор, осъществен от експерти на НАСА пише Space. Разследване разкри, че падналите парчета са част от съоръжение, употребявано за монтиране на акумулатори на товарен палет.
 ISS карго палет Разследването разкри, че падналите парчета са част от съоръжение, употребявано за монтиране на акумулатори на товарен палет. Снимка: NASA
Цилиндричното парче галактически парчета, пристигнало от космоса, е направено от железна сплав, наречена инконел, заяви НАСА. Той е с размери 10 на 4 см и тежи 700 грама.

Според представители на НАСА, старите никел-хидридни акумулатори са били хвърлени в космоса на товарен палет, откакто нови литиево-йонни акумулатори са пристигнали на МКС за надграждане на орбиталната станция. Самият товарен палет с батериите трябваше да изгори изцяло в земната атмосфера, само че това не се случи и НАСА желае да разбере за какво.
 Фрагмент от МКС Цилиндричното парче галактически парчета, пристигнало от космоса, е направено от железна сплав, наречена инконел, заяви НАСА. Той е с размери 10 на 4 см и тежи 700 грама Снимка: NASA
Представители на НАСА споделиха, че ще бъде осъществен изчерпателен разбор на случая, с цел да се дефинира за какво някои части галактически боклуци са достигнали повърхността на Земята.

Според учените сега има към 36,5 хиляди части галактически боклуци в ниска околоземна орбита с широчина минимум 10 см. Има и почти 130 милиона части галактически боклуци с широчина минимум 1 мм. Всички тези парчета съставляват огромна опасност за работещите спътници и други орбитални обекти, в това число МКС. Факт е, че междинната скорост на галактическия отпадък е внушителните 27 хиляди км/ч.

Що се отнася до рухването на парче галактически парчета върху къщата на американския гражданин Алехандро Отеро, той чака отчети от НАСА въз основа на резултатите от следствието. Работата е там, че Отеро се пробва да разбере кой ще го компенсира за вредите. Може да се наложи НАСА да направи това.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР